Experiente din Kenya – Consi

Posted by Administrator in Marturie, Misiune tagged with Tags: ,

Una din cele mai grele zi din Kenya a fost o zi de miercuri, 2 noiembrie…eram la pamant fizic si psihic, obosita de lupte in rugaciune, constienta de lupta care se dadea, dar nu pentru ca o vedeam, ci pentru ca o simteam cu toata fiinta mea. Eram disperata dupa o incurajare, o vorba buna, o rugaciune puternica…ceva, orice , doar sa ma ridice din starea in care eram. Am luat o brosura pe care mi-a dat-o mami sa o am la mine sa citesc in fiecare zi din ea, si pt ziua de 2 noiembrie era versetul asta:

Nu voi muri, ci voi trai si voi povesti lucrarile Domnului!  Ps 118:17

El a fost credincios si plin de bunatate fata de mine si a implinit prima parte a versetului.

Vreau sa imi implinesc si eu partea mea, si sa povestesc cat mai in detaliu toata lucrarea pe care a facut-o El in inima si in viata mea….si cum as putea sa fac asta mai bine, decat sa fiu complet transparenta si sa va las cateva pagini din calatoria mea impreuna cu El!

Duminica, 23 octombrie – Nairobi

Azi a fost prima duminica cu Ema in Kibera la biserica. Fred predica, si o fata din biserica, care statea in fata noastra, s-a intors la mine si mi-a dat un biletel unde erau scrise mai multe citate, si mi-a spus sa le citesc.

Unul din ele mi-a ramas in mod special in minte, si spunea asa: “daca crezi ca esti prea mic sa faci o diferenta, petrece-ti o noaptea impreuna cu un tantar”.

Luni, 31 octombrie 2016 – Siaya, Kenya

Este a 2-a zi aici in Siaya, am ajuns sambata seara.

Am malarie. Sunt in a 2-a zi de tratament. Ieri am fost foarte rau – mi-a fost frica – multe ganduri negre se jucau cu mintea mea. Azi sunt mult mai bine. Sunt inca foarte slabita, ceea ce e normal pentru cat am mancat – dar azi nu m-a mai durut stomacul, nu mi-a fost greata deloc, si nici nu am mai vomitat ce am mancat. De dimineata am baut jumatate de cana de porridge (un fel de gris african) si acuma la amiaza am mancat 2 felii de paine si 2 banane – sunt asa bucuroasa ca ai pastrat mancarea in mine. Sunt asa bucuroasa ca ai pastrat medicamentele in mine. Iti multumesc asa de mult! La ora 16:00 trebuie sa mai iau inca 3 pastile pentru malarie – ma rog tare sa le lasi in mine, sa nu le vomit, si sa Te folosesti de ele ca sa aduci vindecare corpului meu.

Sunt onorata sa indur asta pentru Numele Taui si de dragul Tau si nu am cuvinte sa Iti multumesc ca mi-ai dat o zi asa de usoara – si nu am cuvinte sa Iti multumesc ca nu am o forma mai severa de malarie, si ca se poate trata cu medicamente ceea ce am!

Tata, ma rog ca orice lucrare si plan facut impotriva noastra sa dispara si sa nu aibe putere asupra noastra. Nothing formed against me shall stay! You hold the future in Your hands. Aleg sa ma incred in continuare in bunatatea si indurarea Ta de Tata si aleg sa nu cred nici un gand care sa ma sperie, sa ma intristeze pentru ca stiu ca vin de la cel rau. Iti multumesc ca aduci vindecare asupra corpului meu – vad asta si simt asta si nu am cuvinte sa Iti multumesc.

Tu esti singurul Dumnezeu care ierti pacate si vindeci boli si Te laud ca esti Dumnezeul meu si ca faci si ai facut lucrarea asta in mine cu mare putere. Iti multumesc asa de mult ca mi-ai ascultat rugaciunea- si ai ascultat si rugaciunea lui Andrei. Te laud asa mult pentru lucrarea pe care o faci in familia noastra, pentru modul in care ne cresti, ne maturizezi, ne sfintesti si ne adancesti in iubire. Iti multumesc pentru Andrei si lucrarea pe care o faci in el. Te vad asa de frumos in el si inima mea nu mai poate de bucurie la gandul asta!

Ma rog sa Iti iei slava din toata viata mea si a lui Andrei – si da-ne credinta si putere sa ramanem puternic adanciti in Tine!

Marti, 1 Noiembrie 2016 Siaya – Kenya

Important nu este ceea ce faci, de ce faci conteaza cel mai mult. Poti manca o bucata de ciocolata ca si cum te-ai impartasi cu cea mai savuroasa ciocolata din cate exista – sau poti infuleca o ciocolata intreaga, fara sa-i simti gustul, intr-o incercare disperata de a-ti potoli durerea interioara – un confort iluzoriu.  Brene Brown

In momentele astea nu fac nimic…toata echipa lucra aici langa mine, dar eu sunt prea neputincioasa si inca slabita sa fac ceva folositor. Am incercat cu frica sa lucrez de dimineata, si am prins putin curaj, pana ce stomacul mi- a amintit de unde am plecat si unde nu vreau sa ma intorc.

Sunt foarte recunoscatoare ca pot sa stau aici cu ei si sa ma simt bine, chiar daca nu fac nimic practic care sa ajute. Ma intreb cum poate sa Te onoreze neputinta mea …dar imi aduc aminte ca Tu nu masori totul in fapte, ci in atitudini, ascultare, supunere… O inima credincioasa e mai importanta pentru Tine decat o ferma intreaga.

Vreau sa Te laud din toata inima mea si cand dai, si cand iei! Aleg sa cred ca nimic nu e fara sens atata timp cat e “on the way of obidience”. Nici macar durerea de stomac, greata, voma, statul la pat – toate astea m-au condus la lupte in rugaciune, zi si noapte – si m-am fortat sa cred ca tot ce cer in Numele Tau voi primi – si ma rog ca si cum l-am primit deja.

Savurez timpul asta in care stau in natura si doar ma bucur de tot ce e in jurul meu…pentru ca stiu ce inseamna sa stau ghemuita in pat si sa analizez fiecare parte a plasei de tantari din jurul patului meu. Sunt bucuroasa si sunt recunoscatoare… si asta e doar lucrarea Ta in mine…lucrarea Duhului Tau in inima mea.

Nu pot sa vad imaginea de ansamblu a lucrarii Tale cu noi legat de misiune… ieri vorbeam cu Andrei de perspective de viitor legate de misiune… si nu stiu daca Tu ai vrut sa ne duci pasii pe calea asta, sau e frica din noi care vorbeste… dar aleg sa cred ca Tu ne vei calauzi si pasii si dorintele inimilor noastre. In Tine ma incred!

Tata, chiar imi pun toata increderea in Tine, in planul Tau cu noi, in calauzirea Ta… in procesul sfintirii pe care Tu stii cum vrei sa il duci la implinire in noi.

Tot ce facem vrem sa fie pentru gloria Ta…. si Tu stii cel mai bine cum sa Iti iei gloria din viata noastra…. de dragul Numelui Tau! Ma rog sa Iti gasesti placerea in inima mea si a lui Andrei.

Te iubesc Tata. Te iubesc din toata inima.

Miercuri, 2 Noiembrie 2016 Siaya – Kenya

Nu voi muri, ci voi trai si voi povesti lucrarile Domnului! Ps 118:17

 

De fiecare data cand iti dovedesti disponibilitatea de a te increde in El la un nivel mai inalt, El ti se va descoperi inca putin si iti va incredinta o mai mare masura a binecuvantarii Sale.

Sambata, 5 Noiembrie 2016 Diguna – Nairobi

Inima imi este plina de bucurie pentru ca mi-ai facut parte de bunatatea si indurarea Ta! Sunt vindecata de malarie – nu am nici febra tifoida. Am doar o bacterie luata din apa, dar iau un tratament pentru ea si nu e grava!

Tata, nu am cuvinte sa Iti multumesc pentru ca ai ales sa ma vindeci!! Iti multumesc ca ai avut mila de mine si Iti multumesc ca nu m-ai lasat sa ajung mai rau! Recunosc ca mi-a fost frica…mi-a fost frica pentru viata mea, ma ingrijoram pentru inima lui Andrei… eram obosita de atat de multe ganduri, de lupte in rugaciune, de auto incurajare…simteam foarte mult din ce nu vedeam… dar puterea Ta mi-a fost indeajuns! Ai pus oameni langa mine care sa ma incurajeze in momente cheie… am apreciat rugaciunile inaltate pentru mine mai mult ca oricand… tanjeam dupa oameni care sa se roage cu putere pentru mine!

Rozy a fost exact omul de care aveam nevoie marti dimineata cand am fost doborata de ganduri si ingrijorari! Rugaciunea lui Fred de joi noaptea mi-a dat speranta pentru intreaga noapte, ca “prin ranile Tale suntem vindecati – si nu ne punem increderea in nici un medicament sau doctor, ci doar in Tine!”

Am fost dependenta de Tine… si stiu ca inca sunt… in fiecare zi!! Totul se poate darama intr-o clipa si doar prin Tin am suflare de viata in mine! Am crezut in vindecarea Ta! Multumesc ca mi-ai intarit increderea in Tine in felul asta!

Multumesc Tata! Iti multumesc asa de mult! Iti multumesc pentru darul vietii – si Iti multumesc ca m-ai invatat sa il apreciez! Sunt total dependenta de Tine! Ce har ca Esti Tatal meu!

Aleg sa ma incred in continuare in Bunatatea Ta si stiu ca diavolul este un mincinos! Orice gand ce imi produce teama e de la el si ma rog sa ma eliberezi de orice teama care e inca in mine!

Luni, 7 Noiembrie 2016 Diguna- Nairobi

Ultima zi la Diguna…ultima zi in Kenya…

Asta imi place asa mult la Kenya, ca ma refocuseaza atat de puternic, de fiecare data, pe lucrurile care chiar conteaza – e locul unde poti modela inima mea cel mai bine, pentru ca e cea mai goala de dorinte egoiste si ambitii materialiste! Imi reasezi prioritatile in ordinea dorita de Tine si imi arati dependenta de Tine de care ar trebui sa fiu atat de constienta in fiecare zi! Nimic nu imi aduce satisfactie mai mare, decat sa Te slujesc pe Tine! Multumesc pentru sentimentul asta!

Imi multumesc asa de mult pentru TOT ce sa intamplat in aceste 3 saptamani! Iti multumesc ca ne-ai dat harul sa fim aici ca familie si Iti multumesc pentru tot ce ai construit si ai daramat in inimile noastre!

Te laud, Tata, pentru tot!

consi

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + 7 =