Misiune Kenya 2013

Posted by Administrator in Misiune tagged with

kibera 2013

M-am bucurat sa fac parte in echipa care a mers anul acesta in misiune in Kenya. A fost o experienta unica, din care am avut multe de invatat.

De cum am ajuns in Kenya mi-am dat seama ca eram intr-o alta lume. Despre Kibera m-am documentat inainte de a merge, dar abia cand am ajuns acolo am inceput sa vad oamenii si locurile prin ochii mei. Kenyenii sunt foarte prietenosi, oameni simpli, veseli. Altii sunt tristi, tacuti, inexpresivi, reci, in ochii carora citesti multa durere. Cel mai mult mi-a placut sa petrec timp cu copiii, sa ma joc cu ei, sa le predau lectii, sa port discutii cu unii dintre cei mai mari si sa pot sa vad ce e in inima lor, atat cat am putut. De asemenea mi-au placut si vizitele in case. Am fost coplesita de saracia in care traiesc, dar am vazut cum erau multumitori pentru putinul pe care il au si cum isi puneau nadejdea in Dumnezeu in a primi painea de toate zilele. Acei oameni m-au invatat ce inseamna sa fii complet dependent de Dumnezeu. A trebuit sa plec capul jos si sa ma rusinez pentru fiecare data cand am cartit, cand am fost nemultumitoare si nerabdatoare in a-mi vedea planurile implinite. Multumesc Domnului ca acum de fiecare data cand este vreun moment in care sunt nemultumitoare, imi amintesc mereu ca sunt alti frati si surori care au mai putin si ii multumesc Domnului pentru ceea ce au. A fost frumos sa privesc la acei oameni si vad in ei oameni cu o inima mare. Am fost impresionata de ospitalitatea lor. Am fost impresionata de o femeia care ne-a primit in casa ei si se citea un zambet mare pe fata ei ca suntem acolo. Doar abia la sfarsit am aflat ca o durea tare rau capul si apoi duminica la biserica, Fred ne-a spus sa ne rugam pentru ca e bolnava.

Mereu m-am intrebat, cum pot oamenii acestia sa-si duca viata de pe o zi pe alta si sa nu renunte. Dar am invatat un alt lucru, ca poti sa fii sarac, dar daca il ai pe Isus esti bogat! Numai Domnul le da puterea sa treaca de pe o zi pe alta. Domnul Isus cat a fost pe pamant a fost inconjurat de saraci, de bolnavi si I-a fost mila de ei si i-a hranit, i-a vindecat, si-a facut timp pentru copilasi, si-a facut timp pentru toti. Nu este mai mare satisfactie ca atunci cand slujesti Domnului din toata inima. Multumesc Domnului ca a ridicat un om ca Fred, cu frica si inima pentru El si cu o dragoste mare pentru acei copii din slum. Deasemenea m-am bucurat sa vad acolo profesori dedicati misiunii. Dumnezeu ramane credincios si poarta de grija copiilor lui.

Acum ma aflu acasa, dar parca ceva imi lipseste… imi rasuna mereu in minte glasul vesel al copiilor…

Domnul mi-a vorbit mult in aceasta misiune, a mai lucrat la caracterul meu si mi-a aratat ca inca mai am multe de invatat. Slava Lui ca el e indelung radbator si bogat in bunatate!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + six =