Misiune Namibia (iunie-august 2014)

Posted by Administrator in Marturie, Misiune tagged with

Iunie 2014

“Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El, si-i scapa din primejdie.” Ps.34:7

E asa de minunat sa stim ca in toate lucrurile Domnul este cu noi si ne da putere pentru a face voia Lui.

Ii suntem recunoscatori Domnului pentru purtarea Lui de grija si pentru ca ne-a dat sanatate. Toata luna iunie am vazut atat de vizibil cum incearca cel rau sa ne descurajeze si cum se lupta pentru a ne impiedica sa vorbim cu oamenii si sa spunem despre El.

Toata luna aproape toti de aici am fost bolnavi, dureri de spate, raceala, dureri de picior, insa cu toate ca ne este foarte greu, nu vrem sa ne dam batuti si nu vrem sa-i facem pe plac celui rau, ci vrem sa luptam mai mult pentru oamenii de aici si suntem constienti ca batalia e a noastra, dar victoria e a Domnului si El va da biruinta.

Pentru ca e iarna si e frig, toti copii au primit papuci, ciorapi, pantaloni si geaca si desi uneori e foarte frig dimineata, ei sunt prezenti la scoala. Ma uit cu atata drag la ei si vad evolutia lor in fiecare zi, vad dorinta lor de a se schimba, de a devenii mai buni si mai respectosi. Daca pana acum, atunci cand ii intrebam ce vor sa devina cand vor fi mari, majoritatea dadeau din umeri sau spuneau ca nu stiu, acum incep sa aiba speranta si majoriatatea au o tinta.

Vorbeam cu fetele mai mari de la scoala si le-am spus de versetul din Ieremia 29:11 si erau asa de incantate ca Domnul vrea sa le dea un viitor si o speranta.

Saptamana trecuta pentru 3 zile a venit un grup de aproape 50 de persoane din Windhoeck(capitala) de la biserica de acolo si au instalat un cort mare in Kanuvlei. Am mers cu ei din casa in casa, am vorbit cu oamenii despre Domnul, ne-am rugat impreuna cu ei, apoi i-am invitat pe toti dupa masa si ne-am intalnit cu totii in cort si am cantat. Au fost oameni care au predicat si au fost oameni care s-au hotarat sa-l primeasca pe Domnul in viata lor. Ne rugam ca Domnul sa ii intareasca in decizia pe care au luat-o.

Ii suntem recunoscatori Domnului si pentru volunatrii care au venit, sunt un mare ajutor, insa ne rugam pentru voluntari care sa vina pe termen lung.

Motive de rugaciune:

– pentru mantuirea oamenilor

– pentru protectia si sanatatea noastra

– intelepciune atat pentru copii a scoala cat si pentru noi,

– pentru cei care au fost botezati, pentru cresterea lor sprituala

In toate lucrurile vrem ca Domnul sa fie proslavit si onorat. Domnul sa va calauzeasca si sa va binecuvinteze.

namibia-iunie-1

namibia-iunie-2

namibia-iunie-3


Iulie 2014

“Ei vor fi ai Mei, zice Domnul ostirilor, Imi vor fi o comoara deosebita, in ziua pe care o pregatesc Eu.”  Maleahi 3:17

Suntem foarte valorosi in ochii lui Dumnezeu si El a platit pretul ca noi sa traim, dar nu oricum ci spre slava Lui.

Luna aceasta am fost vizitati de Durk, un misionar de la Wycliffe Bible Translators, el a inceput un proiect de traducere a Bibliei pentru bushmeni (tribul de aici) si timp de cateva zile, a organizat o echipa cu care sa inceapa.traducerea Bibliei in limba lor.

De 3 saptamani, am inceput o intalnire cu femeile in baza si pe langa rugaciune si studiu biblic, am inceput sa le invatam lucruri practice. Prima saptamana au decorat banderole pentru par, a doua saptamana ne-au invatat ele cum sa impletim parul si in a treia saptamana le-am invatat sa tricoteze. Ne bucuram ca Domnul lucreaza la inima femeilor si dorim ca ele sa fie sotii si fiice dedicate.

namibia-iulie-1

Am ramas surprinse de dragostea unui baiat fata de sora lui; seara tarziu, a venit pe jos 4 km pentru a cere pastile pentru sora lui care era acasa si era bolnava, Am mers la ea acasa era destul de rau, i-am dat pastile si dupa ce ne-am rugat pentru ea, a inceput sa se simta mult mai bine si si-a revenit.

Copiii se pregatesc intens pentru testele ce o sa le aiba in prima saptmana din august, iar dupa teste se termina trimestrul 2 al anului scolar si copiii o sa intre in vacanta 2 saptamani.

In ultima perioada, tot am avut probleme cu masinile si de cateva ori am mers cu tractorul la biserica (aprox 40 km dus-intors). Cand am plecat mai multi pe sate, s-a atasat o remorca si ne-am bucurat ca si asa putem sa mergem sa le spunem la oameni despre Dumnezeu.

namibia-iulie-2

Dorim ca Dumnezeu sa-si ia gloria din tot ceea ce facem!

Motive de rugaciune:

  • Sanatate pentru toata echipa
  • Putere in tot ce facem
  • Intelepciune la scoala si in discutiile cu oamenii
  • Mantuirea busmenilor si cresterea in relatia cu Domnul

namibia-iulie-3


August 2014

“Daca aduceti multa  roada prin aceasta Tatal Meu va fi proslavit  si voi veti fi astfel ucenicii Mei .” Ioan 15:8

Ii dam lauda si multumire Domnului pentru biruinta pe care o avem prin El, pentru purtarea Sa de grija, pentru protectia Lui si pentru ca El se ingrijeste de noi si nu ne lasa nici o clipa singuri.

Dumnezeu are un plan special pentru fiecare dintre noi si tot El a pregatit faptele bune pe care sa le facem.

Luna aceasta am finalizat trimestrul al doilea de la scoala si la jumatatea lunii copiii au luat vacanta. Asa cum obisnuim la fiecare sfarsit de trimestru  pentru fiecare clasa s-a organizat “shop-ul ” unde copiii datorita dolarilor (de hartie)  si stelutelor acumulate in timpul trimestrului au putut sa-si cumpere hainute,  dulciuri, jucarii. Am avut  si copii in clase care tot trimestrul nu au avut nici o absenta, ei au fost premiati, cu  ciocolata si tot felul de bomboane.

namibia-august-1

Am continuat intalnirea cu femeile, in fiecare joi la noi in baza si suntem foarte recunoscatoare Domnului pentru ca El e cel care lucreaza, femeile sunt foarte bucuroase si tot timpul vin cu haine curate, bem ceai impreuna, povestim, cantam, tot timpul  alegem o tema din Biblie si discutam, ele ne-au invatat luna aceasta sa facem din margele inele, iar noi le-am invatat sa faca agrafe de par din material si data trecuta am gatit impreuna clatite. Ne rugam ca Domnul sa lucreze la caracterul lor si sa le schimbe pe zi ce trece mai mult.

namibia-august-2

Pentru ca am avut vacanta  impreuna cu voluntarii care au venit, am mers si am ajutat inca 3 muncitori sa-si  construiasca  casele si am fost uimiti sa vedem ca dupa ora 2 cand ei terminau munca aici mergeau si lucrau impreuna ajutandu-se unii pe altii.

namibia-august-3

 

 

Fiind vacanta, am renovat si salile de clasa, le-am  zugravit, am pus alte planse noi pe pereti, am facut rafturi pentru caietele lor, incercam sa le oferim conditii cat mai bune  si ii multumim Domnului ca ne-a dat  putere si resursele necesare .

In penultimul weekend din luna am mers in misiune pe sate, mai departe de baza si noaptea am dormit acolo. Prima zi am mers in 3 sate, iar in al 4-lea sat le-am proiectat filmul “Isus” si acolo am ramas sa dormim. A 2 zi am mers in 2 sate, iar la intorcere ne-am oprit in satul M’kata unde mergem de  obicei duminica seara. Ne-am bucurat de partasia pe care am avut-o cu ei.

namibia-august-4

Am inceput si “lantul” de rugaciune, in fiecare ora se roaga cineva atat ziua cat si noaptea si vrem sa mijlocim pentru poporul acesta, pentru mantuirea oamenilor si stim ca Domnul va lucra.

Dorim ca prin tot ce facem aici a Domnului sa fie toata lauda, cinstea si gloria.

 

Motive de rugaciune:

– pentru protectie fizica si spirituala

– pentru proiectul de traducere a Bibliei in limba bushmenilor in care suntem implicati (cordonatorul proiectului de la Wycliffe , trebuia sa vina luna aceasta din nou la noi, dar a avut un accident de masina si nu a putut ajunge)

– pentru copiii si adolescentii de la scoala ca Domnul sa-i schimbe si sa le dea intelepciune

– pentru noi voluntarii ca toate lucrurile pe care le facem sa le facem cu intelepciune si pentru Domnul

– pentru familiile noastre din Romania

namibia-august-5 namibia-august-6

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 7 = thirty five