Stiri din Kalahari – apr. ’13

Posted by Administrator in Misiune, Ştiri tagged with


“Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile lui nu au ajuns la capat, ci se inoiesc in fiecare dimineata, si credinciosia Ta este asa de mare .“ Plangerile lui Ieremia 3:22,23

Cata indurare si cat har ne arata Isus in locul acesta, printre acesti oameni minunati si asa de clar ne arata in fiecare dimineata credinciosia Lui. El ramane credincios pana la capat chemarii facute si in locul acesta inteleg mai bine ce inseamna sa fii dependent de harul lui Dumnezeu.

In luna aprilie au luat copiii vacanta si au fost asa de fericiti pentru ca ei stiu ca inainte de vacanta avem un “shop” organizat special pentru ei. In timpul scolii pe copii ii motivam sa invete mai mult cu dolari (dolari Kalahari New Hope), iar la sfarsit ei isi pot cumpara de la shop foarte multe lucruri ca de exemplu haine, papuci, jucarii pana la dulciuri si alte lucruri care sunt folositoare pentru ei. Cand au vazut cate lucruri puteau sa isi cumpere nu au mai putut de bucurie, intrau pe rand in sala de clasa se uitau la toate lucrurile, isi cumparau si apoi se imbracau cu hainele noi, erau asa de incantati cand vedeau ca aveau haine noi si groase pentru iarna. Dupa ce isi cumparau ieseau afara cu toate lucrurile, iar cand ceilalti copii ii vedeau incepeau sa aplaude de bucurie. Asa de mult avem de invatat de la copilasii acestia, ei impart orice, chiar daca au asa de putin ei stiu ca nu trebuie sa se bucure singuri si ca trebuie sa dea si la ceilalti. Mama Neli ii pune sa mai spele oala de mancare si le da bomboane (cateodata e greu sa te decizi cine sa spele pentru ca sunt o gramada de copii care se inghesuie la spalatul oalei), iar dupa ce primesc bomboanele le sparg in dinti ca sa poata da la cat mai multi.

Suntem binecuvantati ca putem sa investim in copii si desi nu tot timpul e usor sa lucrezi cu ei, noi avem credinta si speranta si mergem inainte pentru ca stim ca intr-o zi Dumnezeu o sa aduca roada in vietile lor si ne rugam sa fie multa….ca ei sa ajunga sa fie o binecuvantare pentru ceilalti bushmeni si sa aduca transformare si speranta in locul acesta, o speranta noua.

Am inceput de mai mult timp sa ne intalnim cu adolescentele si sa petrecem mai mult timp cu ele, dar de luna asta am inceput sa chemam si femeile. Am invatat cu ele sa facem diferite lucruri, cum sa facem bratari sau lantisoare, sau cum sa coasem o haina rupta, activitati prin care ne putem apropia mai mult de ele, sa aflam ce e in inima lor si sa ne poata durerea pe care o poarta in suflet. Nu e usor sa le faci sa vorbeasca, pentru ca aici femeia isi stie foarte bine locul, acela de a sta acasa, de a face mancare, de a spala si de a aduce apa cu galetile pe cap. In timpul zilei sunt mai mult singure pentru ca sotii lor lucreaza si nu au pe nimeni cu care sa vorbeasca sau sa impartaseasca ceva. Vedem atata bucurie pe fetele lor atunci cand ne intalnim, bucurie ca au pe cineva cu care pot vorbi si in felul asta se simt si ele pretuite si iubite, pentru ca cineva le cauta si le iubeste asa cum sunt. Si noi asta vrem sa facem, sa le facem sa se simta pretuite si iubite si ne rugam ca prin noi sa inteleaga mai bine iubirea lui Isus. Odata am sta cu Lidi de vorba cu o femeie, care lucreaza aici in baza si am inceput sa povestim cu ea despre familie si despre sotul ei care nu vrea sa lucreze si sta acasa si poate bea sau face alte lucruri si am intrebat-o daca il iubeste pe sotul si ne-a spus fara sa ezite un moment ca da, il iubeste si ca de asta vrea sa lucreze ea. Ma bucur asa de mult de femeia asta, numele ei e Maria Chefa. Anul trecut cand am ajuns aici, o vedeam tot timpul trista si fara nicio speranta, dar de cand a inceput sa lucreze aici si sa vina la biserica, parca e alta. Atata pace si seninatate e pe chipul ei, ca nu imi vine sa cred ca e aceeasi femeie. E meritul lui Isus ca doar El poate sa schimbe si sa le arate oamenilor de aici ca exista o viata mai buna si pentru ei si viata acesta o pot avea in El. O alta femeie a inceput sa vorbeasca cu Lidi in africans si a inceput sa ii povesteasca despre viata ei si cum a ajuns sa bea, pe langa lipsurile si saracia vietii de zi cu zi, sufletul ei ascunde o durere asa de mare pentru ca trei din copii ei au murit si sotul ei mai bea si el si din cauza asta au probleme si certuri in familie. Doar cand ajungi sa le cunosti povestea intelegi de ce isi cauta alinarea in lucruri gresite ca si alcoolul sau tutunul, dar ne rugam ca in locul povestilor triste Dumnezeu sa scrie altceva, o poveste frumoasa despre fiecare bushmen, mic sau mare si locul asta sa fie transformat prin iubirea si speranta, care se gasesc doar in El.

Tot in luna aceasta am avut un botez aici in Kalahari, pe 18 aprilie a sosit un grup de pastori din tara si un gurp din Cluj de la Tineri pentru Misiune. Si in prima duminica o familie care venea la biserica si care a inceput sa Il cunoasca pe Domnul a cerut botezul in apa si impreuna cu ei s-a botezat si o tanara din grupul de la Cluj, a fost o bucurie pentru noi sa vedem cu oamenii vin la Isus si doresc sa imbrace o haina alba. Cea mai mare binecuvantare pentru noi sunt sufletele oamenilor si pentru asta ne rugam si asteptam cu rabdare mantuirea cat mai multor bushmeni.
Sa faca Domnul din noi o dovada a dragostei Sale in locul acesta!

Rugati-va pentru noi,
Echipa Kalahari New Hope

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− one = 4