Stiri din Kalahari – ian. ’13

Posted by Administrator in Misiune, Ştiri tagged with


Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.

Cred că luna aceasta am văzut și am experimentat cel mai bine puterea harului lui Isus. În slăbiciune, puterea lui Isus strălucește mai tare!
În 14 ianuarie am început un nou an școlar. Copiii erau fericiți că o să înceapă din nou școala, pentru că acasă nu au o altă ocupație și atunci găsesc în școală singura lor bucurie și satisfacție. Au venit mai mulți copii decât credeam. ”Gradinarii” (cei de la grădiniță) sunt cei mai mulți. În total sunt 80 de copii, la mine în clasă sunt 20 de copii, iar datorită faptului că erau prea mulți, eu și Lidi i-am împărțit în două grupe, pentru ca să fie mai ușor și mai eficient și pentru noi și pentru ei. Prima grupă vine de la 8:00-11:00, iar a doua de la 11:00-14:00.
uniforme copii
Copiii mei abia acum învață să lege literele și cuvintele și chiar dacă e mai greu știu și am credința că într-o zi vor ști să citească. Visul meu e să-i aud citind, să citească din Biblie, să fie o generație care să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu. Știu că o să fie mai greu să citească, dar am învățat că și pentru cel mai slab copil trebuie să depui efort și să nu îți pierzi speranța indiferent de cât de greu ar fi. Copiii au primit uniforme noi la școală. Erau așa de bucuroși când s-au văzut cu uniformele noi, nu mai vroiau să le dea jos, spuneau chiar să le dăm acasă uniformele, dar le-am explicat că dacă le vor purta numai la școală o să se păstreze pentru mai mult timp.
Luna aceasta ne-am confruntat cu călduri foarte mari, zilele trecute au fost chiar 540C. Ziceam că abia apuc să vină iarna și frigul, dar mama Neli a zis să nu-mi doresc asta, pentru că iarna o să înghețăm de frig. Acum ne rugăm să vină măcar ploaia pentru că în felul acesta o să se răcorească și o să crească porumbul și fasolea. Așteptăm așa de mult ploaia! Mama Neli zicea că vrea să vină ploaia ca să fie recolta bogată anul acesta, și să le dea boșimanilor mâncare. Rugați-vă cu credință pentru ploaie în Kalahari!
Luna aceasta am început cu Lidi să ne întâlnim o dată pe săptămână cu fetele, în special adolescentele de aici, iar prima întâlnire cu ele am avut-o în 17 ianuarie. Așa de mult ne-am bucurat că au început să se deschidă față de noi! La prima întâlnire au fost 7 fete: Paulina, Ana, Marta, Amanda, Ema, Estera și Albertina. La momentul de rugăciune le-am spus fetelor să ne zică motive de rugăciune. Le-a fost greu să vorbească, dar până la urmă s-au deschis și a fost așa de bine! Ce bine e când știi prin ce trece un suflet, un suflet care poartă atâta poveri și răni din trecut! Motivele de rugăciune au fost atât de speciale:

  • Ema ne-a spus să ne rugăm pentru tatăl ei care e bolnav în spital (a fost înjunghiat când s-a bătut cu cineva),
  • Ana a spus să ne rugăm pentru doi copii care erau bolnavi,
  • Marta ne-a spus să ne rugăm pentru tatăl ei care e alcoolic,
  • Paulina ne-a spus să ne rugăm pentru tatăl ei care are probleme mentale, iar
  • Albertina, care e orfană de ambii părinți ne-a spus să ne rugăm pentru sănătatea bunicii ei.

Câtă durere se ascunde în sufletul unui copil, durere pe care trebuie să o cunoaștem și prin iubirea lui Isus să putem aduce puțină alinare. După ce am terminat momentul de rugăciune, Ema și Paulina nu se puteau opri din plâns, plângeau pentru tații lor. Paulina zicea că ea plânge pentru că tatăl ei e nebun și pentru că mama ei e moartă (mama ei murise pe când ea avea doar 9 ani și de atunci stă într-un sat aproape de bază, la Estera, o femeie cu suflet mare care are grijă de mai mulți copii orfani). Am întrebat-o pe Paulina dacă mama ei l-a cunoscut pe Dumnezeu și a zis că înainte să moară un înger al lui Dumnezeu a venit la ea și în felul acesta Dumnezeu i s-a descoperit.
Ce bine că există CER! În cer, copiii ca și Albertina, Paulina și mulți alții nu o să mai fie orfani, nu o să mai aibă lacrimi în ochii lor, acolo durerea, luptele și tristețile noastre vor înceta. Acolo boșimanii se vor bucura cu adevărat de Isus și măcar acolo vor fi fericiți. Nu vor mai simți foame și sete și se vor bucura de o viață din belșug alături de Isus și de bogățiile pe care El le-a pregătit. Ce bine ar fi dacă am avea tot timpul în minte imaginea cerului, locul adevărat pentru care a fost creat fiecare om! Vorbeam cu mama Neli despre cât de bine ar fi dacă în Cer ar fi un colț al boșimanilor, am sta cu ei și am cânta melodii în bușmena, cu clicuri. Poate că acolo o să învăț cum se fac clicurile astea (până acum n-am putut învăța).
rugaciune
Tot în luna acesta, într-o duminică, la biserică s-a ridicat o femeie și a zis că ea vrea să mulțumească Domnului că acum poate veni aici în bază să ia apă, pentru că înainte mergea 3 km, până la Restcamp după apă. E aceași femeie pe care am văzut-o într-o zi că a mulțumit Domnului pentru un pahar cu apă. Abia acum am înțeles cât de importantă e apa pentru ei și câtă mulțumire au în inima lor pentru că Dumnezeu le-a dăruit oameni care să vină aici și să le ușureze viața grea pe care o duc.

Rugați-vă pentru Kalahari New Hope! 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 3 = nine