Adela și Ema – Namibia, ian. 2014

Posted by Administrator in Misiune, Ştiri tagged with

“Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.”   Matei 5:16

Dorim din toata inima ca atunci când oamenii se uită la noi să îl vadă pe Dumnezeu și toată  gloria să fie adusă doar Lui prin tot ceea ce facem.

1

Am ajuns cu bine în Africa și Domnul ne-a purtat de grijă.

Aici Domnul ne-a binecuvântat cu un botez de 20 de persoane și se vede că Domnul lucrează cu putere și se văd roadele muncii misionarilor de aici.

Grădina s-a extins foarte mult și Dumnezeu a adus ploaie iar roadele pământului sunt mai numeroase decât în celelalte zone.

La început doar 1 muncitor era creștin și acum, din 22 de muncitori, 14 sunt creștini.

La școală e foarte bine, copiii sunt plini de energie, le place să cânte foarte mult și mai fredonează câte un cântec în timp ce fac exerciții.

În fiecare dimineață începem ora cu rugăciune și cântece și apoi trecem la lecții. Copiii mănâncă aici în fiecare dimineață și la prânz, la majoritatea fiind singura mâncare. Nu mai mănâncă nimic în weekend până luni când vin din nou la școală.

Totuși, bucuria se vede pe fețele lor și cand cântă, parcă uită de toate.

Mulți copii sunt orfani și se bucură și de cel mai mic gest de afecțiune, o îmbrățisare sau  o strângere puternică de mână.

Mulți copii în timpul orelor de desen când le mai dăm foi goale să deseneze ce vor, scriu exerciții de la matematică, le rezolvă și apoi le aduc la noi să le corectăm.

Programul de aici e plin și după scoală, luni, rămânem să planificăm lecțiile pentru toată săptămâna. Marți se ține biserica in bază, miercuri mergem în misiune în satul Kano Vlei, joi mergem în satul Rest Camp unde avem întâlnire doar cu femeile și cântăm, ne rugăm și le învățăm să scrie și să citească. Vineri mergem în misune în satul Ghrashuock și sâmbătă e zi de post si odihnă.

Duminica dimineața o parte rămâne în bază și o parte merge la Kano Vlei, iar seara se merge la Ma’kata.

În fiecare locație de misiune cu copiii se fac separat cântece, lecții biblice și jocuri.

Dumnezeu ne poartă de grijă și toți suntem sănătoși și feriți de pericole.

Mulțumim Domnului pentru toate și dorim ca doar El să își ia toată gloria din ceea ce facem!

2

3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× nine = 81