in Cristos

Posted by Administrator in Devoțional tagged with Tags: , ,

in christ In Psalmul 31, David ne prezintã expresia “la adăpostul Feţei Tale”. El scrie: “O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine şi pe care o arăţi celor ce se încred în Tine, în faţa fiilor oamenilor! Tu îi ascunzi, la adăpostul Feţei Tale, de cei ce-i prigonesc, îi ocroteşti în cortul Tău de limbile care-i clevetesc” (Psalmul 31:19-20).
David spune ceva foarte profund aici: “Toatã adevãrata tãrie ne vine din apropierea de Dumnezeu. Mãsura tãriei noastre este proportionalã cu apropierea noastrã de El!”

Pe parcursul epistolelor Noului Testament găsim expresii precum „în Hristos“, „prin Hristos“, „cu Hristos“ şi „în El“. Acestea relevă în mod frecvent anumite beneficii pe care le avem noi ca şi creştini, datorită a ceea ce a făcut Hristos pentru noi. Când ne vedem aşa cum ne vede Dumnezeu, „în Hristos“, această perspectivă ne ajută să trăim aşa cum Îşi doreşte Dumnezeu să trăim.
Diavolul se teme grozav de prezenta Domnului în vietile noastre. El tremurã numai la gândul apropierii credinciosului de Hristos. Asa cã, atunci când hoardele sale demonice te vãd crescand in putere, prin Duhul Domnului, in omul dinlauntru, (Efeseni 3:16) ei isi aduc aminte ca acum 2000 de ani au fost infranti. „A dezbracat domniile si stapanirile si le-a facut de ocara inaintea lumii,dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce”(Coloseni 2:15)

Aceasta crestere in omul dinlauntru, reprezinta  putere prin faptul ca noi ne identificam cu ceea ce spune Dumnezeu despre noi ca suntem in Hristos.

Sunt răscumpărat, sfinţit şi făcut neprihănit în Hristos (1 Cor. 1:30).

Sunt o făptură nouă – trecutul meu a fost şters ( 2 Cor. 5:17).

Trupul meu este templul Duhului Sfânt ( 1 Cor. 6:19).

Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine (Gal. 2:20).

Am fost scos de sub autoritatea lui Satan (vezi Fapte 26:18).

Astfel s-a implinit Scriptura care zice:”Avraam a crezut pe Dumnezeu si i s-a socotit ca neprihanire” si el a fost numit „Prietenul lui Dumnezeu”.(Iacov 2:23)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 3 = fifteen