Mărturie Adela

Posted by Administrator in Marturie, Misiune tagged with Tags: , ,

Adela
Totul a fost despre Dumnezeu, este despre Dumnezeu și va fi despre Dumnezeu.

Dragostea mea pentru misiune a început încă de când eram mică și mergeam cu grupele de copii în satele de lângă Deva. Îmi plăcea mult să merg acolo și să cânt despre Dumnezeu, dar nu m-am gândit că acesta este doar începutul.

Auzeam povestiri despre misionari și îi spuneam Domnului că dacă o să vrea să mă trimită acolo o să merg, doar să-mi spună, apoi uitam de asta.

Când am mai crescut, am continuat să merg în misiune cu tinerii, iar în perioada studenției am mers în misiune în Oltenia. Acolo, Dumnezeu m-a format, mi-a arătat ce înseamnă să mă dăruiesc celor din  jur, să-i iubesc, să mă deschid și să le spun ce a facut Dumnezeu în viața mea.

De atunci încolo, Dumnezeu a început să mă pregătească pentru Africa și momentul în care m-am gândit serios la o eventuală plecare a fost cand o colegă s-a întors din Africa și ne-a îndemnat să ne rugăm ca Domnul să ne spună dacă El vrea să mergem și noi în Africa. M-am rugat și Domnul a început să-mi vorbească, dar eu așteptam semne și minuni, iar El mi-a vorbit exact cum Îl puteam înțelege mai bine: prin Biblie, prin oamenii din jur, la scoală. Atunci m-am hotărât să plec în Kenya pentru 3 săptămâni.

Acolo am văzut că Domnul vrea să mă folosească din plin, e cu mine și mă întărește la fiecare pas. Acolo Dumnezeu a întipărit bine Africa în inima mea și m-am întors cu gândul de a reveni și am continuat să mă rog pentru asta.

Când m-am întors în țară, am reluat misiunea din Oltenia și mă mai rugam pentru Africa și ca Domnul să mă trimită din nou acolo dacă El vrea. După o perioadă, Dumnezeu a început sa îmi vorbească din nou cu privire la Africa, dar nu vroiam să fie doar dorința mea și dorul după Africa. Mă gândeam că dacă o să plec nu o sa mai stau doar 3 săptămâni, ci vreau să mă implic mult mai mult și cu tot ceea ce sunt. Într-o zi, Dumnezeu a pus un gand pe inima mea: “Ai fi dispusă să renunți la tot, absolut tot și să mergi în Africa să-i slujești pe copiii de acolo și să le spui despre Dumnezeu?” Sunt eu oare dispusă să las conforul, jobul, prietenii și să plec acolo?

Dacă mă întreba cineva care este visul vieții mele, îi spuneam fără să ezit că vreau să merg în Africa. Acum, când visul meu a început să prindă contur, a început să-mi fie greu să renunț la tot și să merg acolo. Frica și riscul ce trebuia să mi le asum m-au reținut în a mă hotărî să plec, dar Domnul tot îmi vorbea că trebuie să merg.

Au început să îmi vină gânduri că dacă merg acolo o sa îmi risipesc viața și aici puteam să am tot ce mi-aș putea dori. Atunci Domnul mi-a adus în minte versetul din Matei 10:39 “Cine îşi va păstra viaţa o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.”

Domnul dă și voința și înfăptuirea și l-am rugat pe Domnul să-mi dea o credință mare și să mă las cu totul pe mâna Lui și să plec dacă El vrea asta.

Momentul decisiv a fost când trebuia să iau o decizie importantă la lucru. Atunci a trebuit să aleg dacă merg prin credință și pe mâna Domnului sau aleg confortul și o viață stabilă și linistită aici.

Am ales ce a vrut Domnul de la mine și am luat hotărârea să plec pentru o perioadă mai lungă în Namibia, să predau la școala de acolo și să le spun la copilași despre Dumnezeu.

Și acum vin ispite și lupta este mare, dar știu că trebuie să merg prin credință și Domnul va purta de grijă. De acum, merg pe mâna lui Dumnezeu și știu că în mâna Lui e locul cel mai sigur unde aș putea sa fiu. De când am plecat din Africa am lăsat o parte din inima mea acolo și mă duc să-mi recuperez și cealaltă parte.

Vreau ca Domnul să-și facă lucrarea prin mine, mă las cu totul la dispoziția Lui și stiu că El se va îngrji de tot.

Toată gloria să fie a Lui! 

One comment

  1. Buna.Imi doresc nespus de mult sa adopt si eu un copil din Africa,insa nu stiu unde sa ma adresez.Te rog din suflet ajuta-ma cu un raspuns.Iti multumesc.Carmen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 5 = eight