Mărturie Ema (misiune Namibia – oct. ’13)

Posted by Administrator in Misiune, Ştiri tagged with Tags: , , ,

Pe de altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce  iubesc pe Dumnezeu și anume  spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.

Așa de mult am experimentat acest verset aici și am văzut că absolut toate lucrurile lucrează spre binele celor care îl iubesc pe Domnul. Mă bucur atât de mult  să văd că Domnul lucrează aici în Kalahari într-un loc simplu și printre oameni simpli, dar atât de valoroși in ochii Domnului. Așa cum a scris Rebeca, am avut parte  de multe experiente aici, unele plăcute, altele mai puțin plăcute, dar din toate aceste întâmplări Domnul a vrut ca noi să învățăm ceva. Îl laud pe Domnul pentru schimbarea pe care o face printre adolescenții de aici, nu pot să nu fiu bucuroasă cand îi văd așa plini de pasiune pentru Domnul și văd că Domnul lucrează în viața lor în fiecare zi, 4 din cei care s-au hotărât să se boteze (Paulina, Jacob, Lucia și Ema) sunt în clasa mea și le-am văzut dorința lor după Domnul. În fiecare pauză citesc din Biblie și cantă despre Domnul, iar atunci când se adună cu celelalte clase și încep să cânte, am impresia că cerul coboară la noi.

Îi dau laudă Domnului pentru că lucrează și în rândul celor mai în vârstă atât aici cât și în celalalte sate (Kanu vlei, Makata și Grasshoek) și am văzut cât tânjesc să afle cât mai multe despre El.

Ștefan a început să studieze Biblia cu ei și să-i pregătească pentru botez, însă nu numai candidații de botez sunt prezenți la studiu, ci și cei care au încheiat un legământ cu Domnul vin pentru că vor să afle tot mai multe despre Domnul.

La școală, copiii încep să facă progrese atât la engleză cât și la matematică și sunt copii care sunt doar în clasa I și stiu o parte din tabla înmulțirii, iar ceilalți știu adunarea și scăderea, iar la ultima grupă, deja au învățat fracțiile. Desi sunt zile în care e mai  greu, ei poate sunt agitați, iar noi obosiți, dar  sunt și zile în care îi vedem așa plini de viață cântând, făcând cu drag exercițiile și mă umple de bucurie zâmbetul și multumirea lor atunci când primesc „restar ” (red star ).

Am început să-i luăm mai des pe cei mai mari cu noi în misiune pe sate în timpul săptămânii și cântă și ei, sau ne traduc și e minunat că avem părtășie împreună și se vede schimbare în viețile lor.

Săptămâna aceasta am făcut și o ieșire cu baieții și fetele mai mari din școală. Am mers după „monkey lemon” un fruct specific Africii, care  e foarte bun la gust. Am cântat, ne-am rugat împreună, am vorbit cu ei și ne-am jucat.

E mare luptă spirituală aici și diavolul luptă din răsputeri pentru a ne descuraja și a ne face să dăm înapoi însă după moartea lui Oti pentru mine au fost cateva zile în care m-am simțit foarte descurajată, însă am învățat că trebuie să mă pregătesc pentru întâlnirea cu Domnul pentru că nu știu clipa în care Dumnezeu mă va chema acasă. La câteva săptămâni am avut ocazia să țin cea mai mică persoana în brațe. O femeie din Kanu vlei a născut prematur și am mers cu ea la spital. Tot drumul am ținut fetița în brațe și toți ne-am rugat pentru ea. Dupa ce-am lăsat-o la spital, a murit.  Știu că Domnul are în control toate lucrurile, iar noi trebuie să ne facem partea și în tot ce facem El să fie proslăvit.

Duminică seara la Makata Domnul ne-a arătat încă o dată că El e Cel care dă biruința și Cel care e victorios în toate. La biserică, 3 bărbați au ieșit în față ca să ne rugăm pentru ei pentru că vor să-și schimbe viața și să se lase de băutură și cred că Domnul poate să facă schimbări în viața oamenilor de aici.

În același timp îi mulțumim Domnului și pentru ploaie. Săptămâna aceasta am semănat porumbul și ne rugăm ca Domnul să binecuvânteze recolta.

Am început și repetițiile cu copiii pentru Crăciun și ne bucurăm să vedem că își dau silința să cânte și se implică tot mai mult. Ne dorim ca oamenii să înțeleagă jertfa Domnului și dragostea lui Dumnezeu pentru noi dovedită prin faptul ca L-a trimis pe Domnul Isus pe pământ.

Motive de rugăciune.

  • Pentru mântuirea oamenilor
  • Pentru copii, deși mai au două săptămâni de scoală, să se concentreze și să înțeleagă
  • Pentru cei care s-au hotărât să se boteze să fie statornici pe cale
  • Pentru noi, ca să fim un exemplul pentru ei și să fim roditori
  • Pentru oamenii de la Kanu vlei, Makata și Grasshoek

Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu că ne poartă în carul Lui de biruința!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 + eight =