Un fiu de rege

Posted by Administrator in Devoțional tagged with Tags: ,

Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să devină copii ai lui Dumnezeu, născuţi (…) din Dumnezeu. ” Ioan1

 “ Aţi fost născuţi din nou (…) dintr-o sămânţă (…) nepieritoare, prin Cuvântul lui Dumnezeu care este viu şi care rămâne pe vecie.” I. Petru 1

Un fiu intelept de rege stie exact cine este si se comporta ca atare. Stie ca prin venele sale curge un sange albastru si ca menirea lui va fi aceea de a-si conduce poporul. Desi pare la fel ca orice alt copil, este si stie ca este totusi diferit: prin faptul ca face parte dintr-o familie regala, este mai presus de toti ceilalti, iar prin functia pe care o va avea ca si mostenitor al tronului, va domni peste toti.

Dar mai ales stie ca acum este reprezentantul cel mai fidel al regelui in mijlocul supusilor.

In “venele“ noastre curge Duhul Sfant. Desi parem la fel ca toti ceilalti oameni, totusi suntem foarte diferiti. Noi suntem copii ai Imparatului si mostenitori ai Imparatiei Sale. Creatorul si Stapanul universului ne-a oferit si privilegii speciale: acela de a veni oricand inaintea tronului Sau, de a beneficia in permanenta de protectia Sa, de a-L avea intodeauna cu noi pe Fiul Sau si de primi din partea Sa orice i-am cere.

Ca si copii ai lui Dumnezeu noi suntem insa si reprezentantii Lui inaintea intregii lumi. Iar aceasta implica cerinta ca gandurile noastre, actiunile noastre, faptele noastre, comportamentul nostru, caracterul nostru – intreaga noastra fiinta sa fie in conformitate cu cea a Imparatului.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = five