Vanatorii de lei

Posted by Administrator in Devoțional tagged with Tags: ,

lionBenaia, fiul lui Iehoiada, fiul unui om din Cabteel, om viteaz si vestit prin faptele lui mari. El a ucis pe cei doi fii ai lui Ariel din Moab. S-a coborat in mijlocul unei gropi pentru apa unde a ucis un leu, intr-o zi cand cazuse zapada.” 2Sam. 23:20

Leul vede de 5 ori mai bine ca un om cu vedere perfecta, ceea ce ii confera un avantaj important intr-o groapa slab luminata. Iar un leu cu mersul sigur, cu reflexe de felina, domina categoric in conditii alunecoase, pe zapada. Daca le punem pe toate cap la cap, sansele trebuie sa fi fost de 100 la 1 impotriva lui Benaia.

Dar Benaia a facut ceea ce fac vanatorii de lei. A sfidat sortii. Nu s-a concentrat pe dezavantajele sale. Nu a cautat scuze. Nu a incercat sa evite situatiile in care sortii ii erau potrivnici.

Vanatorii de lei stiu ca Dumnezeu este mai mare si mai puternic ca orice problema din lumea aceasta. Ei prospera incele mai dificile circumstante pentru ca stiu ca situatiile considerate imposibile sun scena potrivita pentru miracolele incredibile. Asa isi descopera Dumnezeu gloria – asa te binecuvinteaza El in moduri pe care nu ti le-ai fi imaginat vreodata (“Intr-o groapa cu un leu intr-o zi cu ninsoare”)

Saptamana asta nu vreau sa-L mai dezonorez pe Dumnezeu prin teama sau ingrijorare. Saptamana asta continui sa-mi urmaresc leul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four − = 1